Matopplevelser som julegaver

Synes du det er vanskelig å vite hva du skal gi bort i julegave? Da har vi et godt tips til deg, opplevelsesgaver er nemlig i vinden som aldri før. For å gjøre det ekstra personlig kan du gjerne gi bort en opplevelse som dere kan oppleve sammen, for eksempel en tur på teater eller et restaurantbesøk dere ellers ikke ville ha unt dere.

Her er en oversikt over noen fantastiske restauranter i hovedstaden, som alle tilbyr måltider som er perfekte som julegave i år.

Michelinstjerne-restauranter

  • Maaemo
  • Galt
  • Kontrast

julgave opplevelseBlant det beste av restauranter i Oslo finner vi Maaemo, Galt og Kontrast – som alle byr på helt eksepsjonelle matopplevelser. Maaemo har hele tre stjerner i Michelin-guiden, og er Norges soleklart beste restaurant. Et måltid her kan koste skjorta, men det vil også gi dere en opplevelse dere aldri vil glemme. Galt er kanskje Norges rimeligste Michelin-restaurant, og føles nesten mer som en nabolagsrestaurant. Men det betyr ikke at maten ikke er fantastisk, for her finner du noen virkelige gode smaksopplevelser. Vinkartet byr også på mye godt, eller du kan stole på vinkelneren – og gå for en vinpakke til maten. Kontrast har blitt en kjent og kjær restaurant for Oslo-folk som er glad i å gå ut og spise, selv om det jo koster litt for en slik opplevelse. Dette er også en perfekt matopplevelse å gi bort i julegave.

Hippe restauranter

  • Katla
  • Brutus
  • Bass

restaurang matKatla er den nye restauranten til folka bak ikoniske Pjoltergeist, og en del av rettene har blitt med fra gammel til ny restaurant. Skal du spise her må du ikke være redd for høy musikk og sterke smaker, men til gjengjeld får du veldig mye for pengene. Noen tror at Brutus kun er en naturvinbar, og selv om de serverer massevis av digg naturvin, så er denne restauranten så mye mer enn det. Her får du små deleretter, og på sommerstid står en av kokkene på utsiden og griller kjøtt og grønnsaker. Alt lages fra bunnen, og alt er skikkelig godt. Bass er et nabolagssted på Løkka, som også serverer deleretter – som er veldig populært for tiden. Her får du rene og enkle smaker, men som sitter som et skudd. I tillegg byr restauranten på raus og nedpå service, som får deg til å føle deg hjemme fra første bit.

Budsjettvinnere

  • Trattoria Popolare
  • Smalhans

Som listen ovenfor viser trenger du ikke å spise dårlig selv om du spiser på budsjett. Oslo byr på et mylder av fantastiske restauranter til en liten penge, og dette er to av de aller beste. Hos Trattoria Popolare får du herlige italienske retter, og det er pastaen som er den virkelige stjernen her. Men du får også en fint priset 4-retter som passer bedre til en begivenhet som dette, men bekymre deg ikke – den inkluderer pastaen. Smalhans har en såkalt Bib Gourmand i Michelin-guiden, noe som betyr skikkelig god mat til en like god pris. Hos Smalhans kan du velge mellom dagens husmann, eller en 5 eller 7-retter som kommer på bordet som deleretter. Dette er en veldig sosial og morsom måte å spise på.