Hva kan du gi en foodie i gave?

Har du en venn eller et familiemedlem som er en såkalt foodie? Matelskere finnes i mange varianter. I dette innlegget skal vi gi deg noen gavetips som faller i smak hos alle.

Gavetips til matelskere

Enten du trenger en bursdagsgave eller julgave passer matgaver godt til de fleste. Dersom mottakeren er en foodie vil de naturligvis sette enda mer pris på det. Du kan få tak i ypperlige produkter i helt vanlige matbutikker. Velg varianter med fint design, kjøp en kurv med en sløyfe og voilà, så har du en kjempefin gave!

Dette bør du se etter

Hent inspirasjon fra typiske varer som gjerne finnes i gavesett, særlig før jul. Har du en Jacobsbutikk eller velassortert Meny i nærheten, kan du finne mange av disse varene der. Butikkjeder som selger kjøkkenvarer som Kitchn og Kremmerhuset har også flere av disse varene, blant annet fra merket Nicholas Vahé.

Her er noen forslag:

  • Maldonsalt eller krydderblandinger i lekre glass
  • Sauser og oljer: soyasaus, balsamico eller krydrede oljer
  • Eksklusivt syltetøy, tapenade eller pesto
  • Oliven, soltørkede tomater eller syltet løk i krukker
  • Biscotti, salte kjeks eller sjokoladetrøfler

Hjemmelagde spiselige gaver

Det går også an å lage noe selv. Hva med hjemmelagde knekkebrød i lekker matboks av rustfritt stål? Eller hva med å lage konfekt? Alt du trenger er noen silikonformer, kvalitetssjokolade og noe godt du kan bruke som fyll. Ønsker du en litt enklere løsning? Mål opp alle de tørre ingrediensene som trengs for å lage amerikanske cookies i en stor krukke. Hell dem lagvis ned i glasset. Avslutt med en pakke fargerike Smarties på toppen. Sett en sløyfe på glasset så det ser litt penere ut. Påfør deretter på en etikett hvor du beskriver fremgangsmåten og hvilke våte ingredienser som må blandes inn. Denne gaven er perfekt for folk som har mye på plakaten, eller som elsker å spise, men ikke nødvendigvis å bake.

Andre ideer

Dersom du ikke vil gi en spiselig gave, kan du gi bort en opplevelse. Hva med gavekort på en restaurant, et sjokolademakerkurs eller et nettkurs med en kjent kokk? Kokebøker er også en god idé. Ta en tur i bokhandelen og sørg for å velge en bok med vakre bilder som frister.