Kaffe – en verden av spennende smaker

Kaffe er ikke lenger bare svart kaffe eller kaffe med melk og sukker. Det finnes en hel verden av kaffe som bare venter på å nytes!

Vi får nå kaffe fra alle verdenshjørner, og kaffe har blitt en studie og en spesialitet på samme måte som matlaging. En god barista kan sin kaffe – og med kaffesmakenes oppsving har også en rekke nye moteord kommet inn i ordforrådet vårt.

Fransk, amerikansk eller italiensk

Espresso, americano eller caffè latte – enhver kaffe har sitt eget navn. Og hver kaffetype har sin karakteristiske smak og passer til ulike anledninger. Franskmenn liker den sterke espressoen, amerikanerne foretrekker en middels sterk americano, mens italienerne veksler mellom caffè, som er den italienske varianten av espresso, eller caffè latte eller cappuccino, som foretrekkes om morgenen.

Er du som de virkelig tøffeste italienske kaffedrikkerne, kan du også teste ut ristrettoen – som faktisk er den sterkeste kaffen som italienerne drikker. Prøv den om du virkelig trenger en oppkvikkende smaksopplevelse!

Espresso fra kaffemaskineEn smak av verden

Her i Norge er vi godt kjent med de brasilianske kaffebønnene, og vi kjenner espressoen og kaffen med melk – så dette med internasjonale kaffesmaker er ikke noe nytt for oss. Men tilbudet og smaksvariantene øker stadig, og vi får stadig større deler av verden hit til «berget». Antallet kaffebarer og smaker øker også, og det viser bare at vi virkelig er glad i kaffe her i Norge!

Kaffe etter humør og tid på døgnet

Sterk, ren kaffe hører gjerne med til den første kaffekoppen om dagen, eller en ettermiddagsoppkvikker etter jobb. Som dessert eller kos kan du også teste ut ulike varianter av sjokoladekaffe, som også toppes med ulike krydder og siruper. Hvilken kaffetype som passer best for deg, ja det er du selv den beste til å vurdere!